Rotationslaseren der kan vokse efter behov

Der er lidt byggeklods-effekt over Spectras nye rotationslaser HV302. Laseren er født med de nyeste hightech-funktioner, som man kan aktivere med det tilbehør, man vælger.

Når man skal købe en laser, står man ofte over for et dilemma. Skal man vælge den enkle og billige laser, der kan udføre den opgave, man skal løse her og nu – eller skal man vælge en avanceret multifunktionslaser, som måske kan mere, end man har brug for? Et rigtigt fornuftig valg er Spectras rotationslaser HV302. Her kan man nemlig tilkøbe ekstra tilbehør, der ’udløser’ nye funktioner i laseren, hvis ens behov ændres med tiden.

Spectra rotationslaser 302-2  Spectra rotationslaser 302-2

HV302-2 er skabt til indendørs opgaver

Den indendørs version indeholder ud over laseren et vægbeslag til lodret finjustering, en modtager HR150U og radiostyret fjernbetjening RC402N. Med displayet på fjernbetjeningen får man adgang til hele menuen i laseren, så man for eksempel kan indstille rotationshastigheden trinløst, indstille scanning, afblænde op til 3 sider eller bare indstille til prik. Sættet er ideelt til opsætning af skillevægge, forsænkede lofter, flydende gulve og andet nivelleringsarbejde.

Fås også med tracking-funktion til udendørs arbejde

Spectra var de første til at tilbyde lasere med tracking-funktion, og i dag har mange andre producenter udviklet lignende funktioner. Det smarte ved funktionen er, at den specielle modtager ’fanger’ laserstrålen, så den automatisk retter ind efter nulpunktet på modtageren. På den måde kan man hurtigt måle fald eller låse laserplanet. Desuden bliver arbejdet mere præcist, da laseren ikke påvirkes af temperaturudsving, der opstår naturligt i løbet af dagen. HV302-7K leveres med modtager HL760 og fjernbetjening RC402N, så man nemt kan kontrollere tracking-funktionen, men uden det tilbehør der hører med til den indendørs model.


”Fleksibilitet har været vigtigt for Spectra, da de udviklede HV302”, siger Produktchef Benno Holm. ”Det gør, at man ikke er begrænset til én type opgaver, selvom man ikke har købt den største laser på markedet. Har man for eksempel HV302-2 til indendørs brug, kan man nemt tilkøbe modtager HL760U – så får man en topprofessionel laser til udendørs opgaver. Desuden kan man tilkøbe en guncase-kuffert, så man kan have laser, trefod og stadie samlet i én kuffert.”

Spectra rotationslaser 302-2  Spectra rotationslaser 302-2

HV302 fås hos professionelle værktøjsmagasiner og byggemarkeder

Se priser m.m. på værktøjsspecialisten andersen & nielsens website, www.anlaser.dk, hvor du også kan finde tips & tricks omkring professionelt måleværktøj.

Se flere specifikationer her.