Tips til at standse spredning af byggestøv

De fleste håndværkere er klar over risikoen ved at indånde byggestøv og ønsker derfor beskyttelsesudstyr af god kvalitet. Her er et par tips til produkter, der kan lidt ud over det sædvanlige.

Gipsfiltret får din støvsuger til at holde længere

Hvis du arbejder meget med gips, har du sikkert lagt mærke til, hvordan det fedtede gipsstøv får støvsugeren til at stoppe til, især hvis du ikke bruger støvsugerposer. Det kan du undgå med det nye gipsfilter fra Starmix, som netop er beregnet til at opfange gipsstøv og andet fint støv. Hvis du bruger gipsfiltret, kan du i realiteten godt arbejde uden støvsugerposer og spare udgifterne til dem. Vil du være helt sikker på at undgå at ødelægge motoren, er den bedste løsning dog at bruge både støvsugerpose og gipsfilter. Filtret kan vaskes under en rindende hane og har derfor lang levetid.

Gipsfiltret passer til alle Starmix industristøvsugere model ISC og ISP og fås til vejl. udsalgspris kr. 720,- ekskl. moms pr. sæt.

Se gipsfiltre her og støvsugere fra Starmix her.

Starmix gipsfilter

Sådan bygger du lynhurtigt en luftrenser sammen med støvvæggen

Vælger du en kvalitetsluftrenser fra den svenske producent SILA, kan du montere den i støvvæggen på få minutter uden at bruge tape. Det kræver kun, at du tilkøber en såkaldt saneringsramme. Luftrenseren placeres på den ene side af plastfolien og saneringsrammen på den anden side. Herefter klikkes rammen fast på luftrenseren ved hjælp af magneter. Plastfolien skæres fri med en kniv, og der er fri adgang til filtret.

Sila luftrenser

Saneringsrammen fås til modellerne SILA 600A2, SILA 1000A2 og SILA 2000A2 til priser, der varierer alt efter model. Se den på Byggeri ’16, stand nr. A-1948.

Gipsfiltret og saneringsrammen fås hos professionelle værktøjsmagasiner. Se vejl. udsalgspriser og detaljer på værktøjsspecialisten andersen & nielsens website, www.anværktøj.dk, hvor du også kan finde tips om blandt andet vedligeholdelse af værktøj.

Se produkter fra Sila her.