Få overblik over det store udvalg af linjelasere

Når man skal vælge en ny linjelaser, er det fristende at vælge samme model, som man havde sidst. Eller en model, der er sat meget ned. Men det er ikke nogen garanti for, at man gør en god investering.

Hvis du skal træffe det bedste valg, er det en gode ide at starte med at tænke dine behov igennem. Lav eventuelt en liste, som du kan tage med til værktøjsforhandleren, og bed om at tale med den i butikken, der har mest forstand på lasere.

Denne guide kan hjælpe dig med at finde den bedst egnede linjelaser

Prøv at stille dig selv disse spørgsmål:

1. Skal du afsætte højder, rette vinkler og afsætninger på linje?

Så er en krydslaser ideel.

2. Skal du overføre punkter fra væg til væg og loft til gulv?


Så kan en almindelig priklaser være tilstrækkelig.

3. Skal du arbejde i små rum eller store haller?


Arbejder du i et lille rum, er en simpel model tilstrækkelig. Hvis du arbejder i større haller, skal du overveje en linjelaser med pulsfunktion, så du kan bruge modtager – alternativt en linjelaser med grønne laserstråler, som kan ses på længere afstand.

4. Hvor præcise skal afmærkningerne være?


De fleste linjelasere har en nøjagtighed på ±2 eller 3 mm på 10 m afstand. På afstand har tolerancen betydning for, hvor sikker du kan være på præcis afsætning.

5. Arbejder du i meget varme og/eller kolde omgivelser?


Så skal du være opmærksom på, hvor meget varme og kulde laseren kan tåle. Husk at lasere med grønne laserstråler generelt er mere sarte over for kuldegrader end lasere med røde laserstråler.

6. Er det sandsynligt, at laseren bliver tabt eller bliver våd?


Hvis det er sandsynligt, skal du vælge en robust laser. Tjek derfor laserens beskyttelsesgrad.

Se hvordan du afkoder beskyttelsesgraden i skemaet på siden her

7. Arbejder du på en byggeplads, hvor andre kan komme til at skubbe til laseren?


I så fald er det vigtigt, at laseren giver alarm, hvis den er skubbet uden for selvnivelleringsområdet.

8. Er det vigtigt for dig at bruge genopladelige batterier?


Hvis det er vigtigt for dig, skal du vælge en laser, der kører på Li-ion batterier. De kan arbejde længere tid på en opladning end NiMH batterier, og de kan sagtens oplades, selvom de ikke er helt afladede.

9. Hvor vil du gerne kunne montere laseren?


Vær opmærksom på, om der medfølger tilbehør til montering på eksempelvis loftspær, trefodsstativ, søjle eller lægte.

Stil krav om valgmuligheder

Mange forhandlere har efterhånden så få lasere i sortiment, at dine valgmuligheder er begrænsede. Men der findes rigtig mange linjelasere på markedet, og de fleste forhandlere kender til dem og kan skaffe dem hjem i løbet af kort tid. Så slå dig ikke til tåls med to eller tre valgmuligheder! Selvom en linjelaser ikke er specielt dyr, kan det godt betale sig at bruge nogle kræfter på at udvælge det rigtige mærke og den rigtige model.

Vidste du at ...

  • anVærktøj tilbyder kurser i brug af måleudstyr Vi underviser internt i huset, hvor vi blandt andet opstiller simuleringer.
  • anVærktøj besøger dig gerne på byggepladsen Vi kører gerne ud sammen med en forhandler og vurderer dit behov på byggepladsen.
  • anVærktøj har eget serviceværksted til reparation af måleudstyr Vores serviceteknikere reparerer måleudstyr af de fleste mærker.

anVærktøj har et stærkt hold af specialister inden for måleudstyr, der sørger for at holde sig ajour med den nyeste udvikling. Vi deler gerne ud af vores viden, så du får mest mulig udbytte af dine måleinstrumenter.