Er du klar til at fjerne flere kubikmeter vand?

For at kunne yde kvalificeret hjælp til husejere med vandskade, er det vigtigt at have det rette udstyr. Her er en nogle tips til produkter, der hurtigt og effektivt kan hjælpe med at udbedre skader som følge af fx oversvømmelse, brud på vandrør eller lignende.

Vand i kælderrum

Når der har været voldsomme skybrud, står en del boligejere med et akut behov for at få fjernet store mængder vand fra kældre og lavtliggende rum. Mange tyr til professionel hjælp for at sikre en korrekt håndtering af skaderne. Man kan tilkalde fx kloakmestre, vvs’ere og andre håndværkere, der tilbyder vådsugning og fugthåndtering.

Hvordan fjerner man effektivt store vandmængder?


Hvis man oplever store vandskader, anbefaler vi en kraftig vådsuger med indbygget pumpe. En an pumpesuger VP50 pumper løbende vandet væk fra det oversvømmede område og kan køre lige så længe, man orker at betjene den. Vandet pumpes ud af vådsugeren gennem en lang slange, så man behøver ikke tømme beholderen.

Små vandmængder klares med en kombisuger

Er vandmængderne knap så omfattende, kan en mindre vådsuger klare opgaven. Her skal vådsugerens beholder tømmes løbende. Til vandsugning af mindre områder anbefaler vi Starmix kombisuger ISC 1625 med 25 l beholder. En Starmix kombisuger kan klare både vådt og tørt affald.

Hvordan tjekker man fugtprocenten i murværk, fundament m.m.?

Hvis man fx skal lægge trægulv på et støbt betonfundament, bør man tjekke fugtprocenten, inden man går i gang. Skal man udbedre fugt- og vandskader, gælder samme betingelser. Materialerne skal være helt tørre, førend eventuelle reparationer kan foretages. En nem og hurtig måde at tjekke materialers fugtprocent er med en fugtmåler. Fugtmålere fås i mange varianter – nogle, som fx GMH 3830 universal fugtmåler, kan lave meget præcise målinger i både tekstiler, træ, byggematerialer og beton, hvorimod andre er specifikt rettet mod fx beton og træ og er mere unøjagtige.

Andre løsninger til kontrol af luftfugtigheden


Hvis luftfugtigheden skal tjekkes i et lokale, kan man bruge en fugtdatalogger, som måler fugt og temperatur over en længere periode. Man kan også vælge et lille, håndholdt hygro-/termometer, hvis man kun har behov for at kende den aktuelle luftfugtighed på et givet tidspunkt.

Se vores udvalg af fugtighedsmålere!

Vil du vide mere om håndtering af fugt-, lækage- og vandskader, så kontakt os på 36 41 02 00 eller på info@an.dk

Vidste du at ...

  • anVærktøj tilbyder kurser i arbejdsmiljø Vi underviser internt i huset, hvor vi blandt andet opstiller simuleringer.
  • anVærktøj besøger dig gerne på byggepladsen til en snak om arbejdsmiljø Vi kører gerne ud sammen med en forhandler og vurderer dit behov på byggepladsen.
  • anVærktøj har eget serviceværksted Vores serviceteknikere reparerer støvsugere af de fleste mærker.

Tag kampen op mod byggestøv!

Støv på byggepladsen er en dræber, der skal bekæmpes! anVærktøj har produkterne og den nødvendige viden til at give dig en hånd i kampen!Tag kampen op mod byggestøv!

 

Læs mere om støv her